top of page

מידע ובלוג > צילום תכשיטים: טעויות נפוצות

צילום תכשיטים: טעויות נפוצות והדרך להימנע מהן

צילום תכשיטים עם השתקפות

משמאל ניתן לראות דוגמא של צילום תכשיטים שצולמו על רקע לבן נקי. התכשיטים נתלו באוויר כדי לייצר מראה מרשים ואחיד בין כל התכשיטים בסדרה. לאחר מכן הוספנו להם השתקפות שמוסיפה יופי ואסתטיקה לתמונה ומחזקת את התחושה שהתכשיט תלוי באוויר

כשעוסקים בצילום תכשיטים הפרטים הקטנים הם שחשובים. בכדי להציג את התכשיטים בצורה טובה ומוכרת צריך תמונות באיכות גבוהה שמראות פרטים אלו. הצגה מדוייקת של התכשיט היא המפתח מכוון שלקוחות ירצו לקבל כמה שיותר מידע ויזואלי על התכשיט לפני שהם רוכשים אותו. בהתחשב בנושאים אלו, נבחן את 10 הטעויות הנפוצות ביותר שעושים מוכרים כאשר הם מצלמים את המוצרים והתכשיטים שלהם.

1. הכנה מרושלת של המוצר

 

נכון שבעריכת פוטושופ שלאחר צילום תכשיטים אפשר להסיר ולתקן כמעט כל פגם בתכשיט שלכם, אך עבודה ברמה זו דורשת זמן רב ויכולת טכנית גבוהה למדי. לכן כדאי מאוד להסיר כל תגית, לכלוך ומדבקה שיש על התכשיט.

לאחר מכן יש לבחון את התכשיט היטב ולתקן כל פגם אפשרי, לפעמים תכשיטים מגיעים עם אבן חסרה וזה לא נעים לגלות זאת רק כשהתמונה מופיעה לראשונה בפוטושופ שלכם. תיקון של פגמים אלו בפוטושופ הוא לא קל בכלל וצילום מחדש של התכשיט שווה זמן שהיה יכול להיות מנוצל לצילום מוצר אחר. לאחר תיקון הפגמים יש לנקות ולהבריק את התכשיט מלכלוך ואבק. כל לכלוך קטן יראה היטב על התכשיט אם הצילום חד ומדוייק מספיק.

2. חוסר עקביות

 

צילום מוצרים לא עיקבי הוא אף פעם לא טוב. כאשר ההבדל בזווית ובסגנון בין תמונה לתמונה הוא גדול מדי נוצר בלבול אצל הלקוח והתדמית המקצועית של החנות שלכם נפגעת. במקום לחתוך כל תמונה בצורה שונה ולהשתמש בתאורה ורקע שונים, רצוי ליצור סט קבוע של הגדרות וללכת לפיו. אין זה אומר שעל כל התמונות להראות בדיוק אותו דבר, אך יש לייצר מראה וסגנון אחיד בכל החנות.

3. רקע עמוס ומסיח את הדעת

 

הדרך הטובה ביותר לדעתנו, להציג את התכשיטים שלכם בצורה נקיה ופשוטה ולתת חווית גלישה מהנה ללקוחות שלכם, היא לצלם את המוצרים שלכם על רקע לבן. רקעים בהירים וחלקים בצבע לבן או אפור יתנו לתכשיט מראה עכשיווי וימנעו הסחות דעת שיכולות להיווצר על ידי רקע אחר. כפי שצוין למעלה, רצוי לבחור רקע אחד ולהישאר איתו.

שרשרת מצולמת על רקע לבן
שרשרת מצולמת על רקע אפור

בשתי התמונות למעלה יש רקע בהיר אפור או לבן שמייצר מראה נקי ופשוט שמחמיא לתכשיט המצולם.

4. אביזרים לא הכרחיים

 

הנטיה לצלם את התכשיטים שלכם על בובה או על מתקן כזה או אחר להחזקת שרשראות ועגילים יכול להראות כרעיון טוב בהתחלה. אך בתוצאה הסופית זה נראה לא אחיד ונוטה לא להשתלב בצורה טובה עם הרקע של האתר. ההצגה של התכשיט על רקע לבן נקי בלי שום דבר נוסף חשובה כדי ליצור מראה יפה ולאפשר ללקוח שלכם להתרשם מהמוצר עצמו. בובה או מתקן תליה הם הסחות דעת לא רצויות. חנויות העלות תקציב גבוה בדרך כלל בוחרות להראות נוסף על הצילום הרגיל, גם דוגמן שמדגים את השימוש בתכשיט.

התכשיט מצולם על רקע לבן נקי עם השתקפות

5. איזון לבן (white balance) לא מדוייק

 

האיזון הלבן אותו ניתן לכוון במצלמה משפיע על דיוק הצבעים בתכשיט. שימוש לא מדוייק באלמנט זה יכול ליצור תכשיט שנוטה יותר לצבעים קרים וכחולים או בצד השני לצבעים חמים ואדומים/צהובים מדי. הבעיה היא שחוסר איזון זה יכול ליצור מצב בו הצבעים המוצגים שונים מהצבעים האמיתיים של התכשיט. ניתן לכוון את האיזון הלבן בצורה ידנית אך מומלץ לכוון את זה לאוטומאטי ולתת למצלמה שלכם למצוא את ההגדרה הטובה ביותר. אם תנאי התאורה משתנים בזמן הצילום כדאי לבדוק שוב שהצבעים יוצאים מדוייקים.

6. השתקפויות על התכשיט

 

תכשיטים הם לרוב נוצצים, ותכשיט נוצץ זה נפלא. השתקפויות מהפלאש או מהמצלמה פחות. שימו לב היטב לא ליצור השתקפויות על התכשיטים שלכם בזמן הצילום וזיכרו שבחינה מדוקדקת של התמונה יכולה לגלות לכם השתקפויות שלא ראיתם במסך המצלמה. אם אתם נתקלים בקשיים עם השתקפויות נסו לשנות את מיקום התכשיט או את מיקום המצלמה. פתרונות אפשריים להשתקפויות הן שימוש באוהל אור או הארת התכשיט דרך רפלקטור (קאפה לבנה).

7. פוקוס

 

שימרו על עומק השדה שלכם (טווח הפוקוס) מספיק רחב בכדי להכיל את התכשיט כולו על ידי שימוש בצמצם f/11 ומעלה. כדי לתפוס את התכשיט בצורה ראויה, על התמונה להיות חדה ככל האפשר. תכשיט שחציו לא נמצא בפוקוס יכול להיות תמונה טובה אך לא מספיק טינפורמטיבית למטרת מכירה.

העגילים תלויים באוויר
התכשיט מצולם על רקע לבן ותלוי באוויר

8. תאורה חזקה וישירה

 

תאורה חזקה וישירה ידועה ככזו שחושפת פגמים, מייצרת צללים לא מחמיאים, מייצרת השתקפויות מזעזעות ועוד מיני חולות ורעות. מומלץ להשתמש באור טבעי וקלפים מחזירי אור או אם אתם משתמשים בתאורת פלאש - להתמש בדפיוזרים, רפלקטורים בכדי שהאור לא יגיע לתכשיט ישירות מהפלאש אלה מחפץ עקיף.

9. חיתוך תמונה מחופף ולא אחיד

 

כפי שנידון בתחילת הפוסט, חשוב מאוד לחתוך את התמונות בצורה אחידה. כמה גדלים וזוויות חיתוך שונות יבלבלו את הלקוח ויורידו מהמראה הנקי והמקצועי שאתם בטח משקיעים זמן רב בלטפח. פתחו סטנדרט של חיתוך ושימרו עליו לאורך כל פרוייקט הצילום והעריכה. אתרי מכירות רבים מציבים סטנדרט שיש לעמוד בו. מומלץ ללמוד את הסטנדרט הזה ולהימנע מעונשים. אל לכם לבלבל חיתוך שונה כזוויות שונות שהן מצוינות...

10. זוויות מרובות של צילום (טוב*)

 

כפי שנכתב מקודם, הלקוח שלכם מעוניין לראות כמה שיותר פרטים וזוויות של המוצר לפני שהוא מחליט לקנות אותו. כאילו הם היו בחנות ויכלו להחזיק את התכשיט ביד ולבחון אותו היטב. ככל שיש לכם יותר תמונות שמציגות מידע נוסף, כך יטב. מספר תמונות גדול יותר לכל מוצר מעלה את המכירות בצורה מוכחת כך שאם הזמן והתקציב מאפשרים לכם - זה מומלץ! רק זיכרו - גם אם בחרתם לצלם ממספר זוויות שימרו על אותן הזוויות בין תכשיט לתכשיט.

 

בהצלחה!

bottom of page